"Баварія" - найдорожчий футбольний бренд, "Манчестер Юнайтед" подешевшав

Поділитися
"Баварія" - найдорожчий футбольний бренд, "Манчестер Юнайтед" подешевшав "Баварія" як і раніше вважається найдорожчим брендом футболу
Британська компанія Brand Finance провела дослідження, за підсумками якого було опубліковано новий рейтинг вартості брендів футбольних клубів.

Німецьку "Баварію", що в сезоні, який завершився, не зуміла захистити титул найкращої команди Європи, визнано найдорожчим футбольним брендом у світі.

Вартість баварського клубу "Баварія" оцінюється у 896 мільйонів доларів, що на 36 мільйонів більше, ніж минулого року.

Дані надано британською консалтинговою компанією Brand Finance, яка складає свій щорічний рейтинг.

На друге місце в табелі про ранги вийшов "Реал" (768 мільйонів), який випередив "Манчестер Юнайтед" (739 мільйонів). Відзначимо, що вартість бренду МЮ подешевшала на 98 мільйонів доларів - це пов'язано з невдалим виступом команди за підсумками сезону-2013/14, в рамках якого "Червоні дияволи" не зуміли взяти жодного титулу, а заодно не пробилися в єврокубки.

Найбільшого ж прогресу домігся "Парі Сен-Жермен", що піднявся з 24-го місця на 10-те (324 мільйони доларів проти 85 у минулому році).

Українські клуби 50 найдорожчих брендів не пробилися.

Найбільше представництво в рейтингу мають команди з Великобританії - 16. Цей факт у першу чергу пояснюється правильною економічною і фінансовою політикою, яку проводить англійська Прем'єр-ліга, що сприяє зростанню популярності англійських і навіть шотландських команд по всьому світу.

Іспанці, які вже кілька років домінують на європейській арені (за кількістю перемог в єврокубках), представлені лише п'ятьма клубами - крім грандів "Реала" і "Барселони" Brand Finance зазначив "Атлетіко", "Валенсію" і "Севілью", яка нещодавно виграла Лігу Європи. !zn

Читайте також:

"Манчестер Юнайтед" втратить 40 мільйонів доларів через пропуск єврокубкового сезону

В "Манчестер Юнайтед" оголосили про більш ніж 500-відсоткове збільшення прибутку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі