"Реал" розгромив "Баварію" на виїзді, вперше за 12 років пробившись до фіналу Ліги Чемпіонів

Відео
Поділитися
"Реал" розгромив "Баварію" на виїзді, вперше за 12 років пробившись до фіналу Ліги Чемпіонів © realmadrid.com
"Королівський клуб" поступово повертає втрачені позиції на європейській арені: підопічні Карло Анчелотті виявилися єдиною командою, яка в нинішньому євросезоні чотири рази розписалася у воротах "Баварії".

Мадридський "Реал" зумів вперше за 12 років пробитися у фінал Ліги Чемпіонів, обігравши у матчі 1/2 фіналу чинного володаря трофею мюнхенську "Баварію" - 4:0.

Таким чином, мадридці двічі обіграли мюнхенців у півфінальному протистоянні - на своєму стадіоні 6 днів тому вони були сильнішими 1:0.

Переможний результат "вершковим" забезпечили влучні удари Серхіо Рамоса на 16-й і 20-й хвилинах, а також гол Кріштіану Роналду (34-та хвилина). Переможну крапку поставив все той же португалець - у кінцівці матчу. Гості "Алльянц-Арени" в Мюнхені протягом всього ігрового часу виглядали впевненіше за опонента, а господарі поля так і не зуміли прийти до тями після нокдауну на початку поєдинку.

Матч розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про померлих минулого тижня двох тренерів - каталонця Тіто Віланову, який тренував "Барселону" саме після того, як її покинув нинішній наставник "Баварії" Хосеп Гвардіола, а також Вуядіна Бошкова. Віланова помер 26 квітня після тривалої боротьби з раком, а Бошков помер у віці 82 років.

"Баварія" з перших хвилин включила свій пресинг і показала чудовий контроль м'яча, який, втім, нічого корисного їй не приніс. Навпаки, в якийсь момент гравці у червоно-синіх футболках почали давати збою, ніж чудово скористався суперник. Героєм перших 20 хвилин став півзахисник Серхіо Рамос, який спочатку після подачі кутового, а потім і штрафного ударами головою залишав ні з чим Мануеля Нойєра.

Зрозуміло, що баварці не очікували такого повороту, тому перебудувати свою гру їм так і не вдалося: підступи до штрафного були перекриті, тим більше, що "Реалу" як ніколи підходила гра на контратаках. На 34-й хвилині в одному з таких контрвипадів мадридці показали все, на що здатні: Франк Рібері втратив м'яч, Анхель Ді Марія відпасував на Каріма Бензема, а той продовжив атаку на Гарета Бейла. Валлієць показав, у чому його плюси, включивши хорошу швидкість і віддав чудовий пас на Роналду. Португалець обіграв і захисника і воротаря - 3:0.

Незважаючи на знаменитий баварський характер, на цьому можна було ставити крапку. Грати залишалося ще більш 50 хвилин, але навряд чи "Баварія" змогла б хоча б якось переломити хід гри. І справа не в тому, що забити у відповідь п'ять м'ячів, було б надскладним завданням, а в тому, що в цей вечір мюнхенці повністю поступилися своєму супернику.

Наостанок Роналду познущався над "Баварією", пославши м'яч під стінкою у ближній кут зі штрафного.

Таким чином, "Реал" помстився мюнхенцям за поразку дворічної давнини в 1/2 фіналу турніру. Тоді "Баварія" відсвяткувала перемогу в серії післяматчевих пенальті.

Примітно, що "Реал" переміг у Мюнхені вперше в історії протистоянь - до цього у 10 зустрічах постійно вигравала "Баварія", а одного разу була зафіксована нічия.

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. матч

"Баварія" (Німеччина) - "Реал" (Іспанія) - 0:4 (0:3)

Голи: Серхіо Рамос, 16 (0:1). Серхіо Рамос, 20 (0:2). Кріштіану Роналду, 34 (0:3). Кріштіану Роналду, 90 (0:4).

"Баварія": Нойєр, Данте, Боатенг, Алаба, Лам, Кроос, Швайнштайгер, Мюллер (Гетце, 72), Рібері (Пісарро, 72), Роббен, Манджукіч (Хаві Мартінес, 46).

"Реал": Касільяс, Пепе, Серхіо Рамос (Варан, 75), Фабіу Коентрау, Карвахаль, Хабі Алонсо, Ді Марія (Касемиру, 84), Модріч, Кріштіану Роналду, Бейл, Бензема (Іско, 80).

Попередження: Данте, 17. Хабі Алонсо, 38.

Суддя: Педру Проенса (Португалія).

29 квітня. Мюнхен. Стадіон "Алльянц-арені".

Перший матч - 0:1.

Суперника мадридців визначать у протистоянні "Челсі" й "Атлетіко", яке відбудеться 30 квітня у Лондоні. Нагадаємо, що в першій зустрічі була зафіксована нульова нічия. Фінал відбудеться в португальському Лісабоні 24 травня. !zn

Читайте також:

У своєму 100-му матчі в Лізі Чемпіонів Кріштіану Роналду повторив рекорд Мессі

"Боруссія" оновила антирекорд Хосепа Гвардіоли

Воротар "Реала" встановив рекорд Ліги Чемпіонів

Президента "Баварії" відправлять у колонію, де сидів Гітлер, - ЗМІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі