Азаров буде поступово приводити склад Кабміну у відповідність із Конституцією-1996

Поділитися
Приведення складу уряду у відповідність з нормами Конституції 1996 року буде поступовим і пов'язаним із загальним реформуванням системи виконавчої влади, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Приведення складу уряду у відповідність з нормами Конституції 1996 року буде поступовим і пов'язаним із загальним реформуванням системи виконавчої влади, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров."Зараз ми домовилися про те, що готуємо комплексну реформу адміністративної системи. Уряд її вже готує. І в рамках цієї реформи ми послідовно будемо приймати рішення, наприклад,щодо  кількості структурних підрозділів кожного міністерства, кількості заступників, функцій. І тому ми домовилися йти таким шляхом", - сказав він на прес-конференції у Чернігові у вівторок, 12 жовтня, відповідаючи на запитання, коли можна чекати скорочення кількості віце-прем'єрів. Азаров також зазначив, що вже неодноразово обговорював це питання із президентом Віктором Януковичем. Нагадаємо, раніше Янукович заявив, що до кінця минулого тижня очікує від прем'єра Миколи Азарова пропозицій щодо вдосконалення структури Кабінету міністрів з урахуванням вимог чинної Конституції. Відзначимо також, що був прийнятий закон про Кабмін, який передбачає, зокрема, що до складу уряду входять три віце-прем'єра. Основний закон у редакції 1996 року, який знову набув чинності 30 вересня, також передбачає, що в уряді має бути не більше трьох віце-прем'єрів. На сьогоднішній день їх п'ять: Борис Колесніков - з питань Євро-2012, Володимир Сівкович - з питань національної безпеки і оборони, Віктор Слаута - з питань агропромислового комплексу, Сергій Тігіпко - з економічних питань, Віктор Тихонов - з питань регіональної політики. За даними ЗМІ, з посад віце-прем'єрів можуть бути звільнені Сівкович, Слаута і Тихонов, а в керівництві уряду може з'явитися нова посада. Очікувалося, що оновлений склад уряду буде представлений 8 жовтня.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі