Британські учені дійшли висновку, що при щоденному вживанні великих доз вітаміну В сильно сповільнюється зіщулювання клітин головного мозку у людей старшого віку. Прийняття в їжу цього елементу, на думку дослідників, дозволяє усунути на ранньому етапі розвиток хвороби Альцгеймера.
Учені з Оксфордського університету провели дворічні дослідження в клінічних умовах на 168 пацієнтах. Вони відстежували ефект від вживання вітаміну В хворими, які страждали так званими «легкими когнітивними порушеннями».
Ці порушення характеризуються втратою пам'яті і проблемами з мовою. Ними страждає близько 16% населення Землі, вік яких перевищив 70 років.
Учені говорять, що це може бути перший крок на шляху до подолання хвороби Альцгеймера, але уточнюють, що буде потрібен ще не один рік досліджень.
За матеріалами Бі-Бі-Сі