МОЗ запевняє, що протитуберкульозних препаратів вистачить на всіх

Поділитися
© prizvanie.su
У МОЗ зазначили, що згідно з договорами, укладеними з постачальниками лікарських засобів, триває поставка протитуберкульозних препаратів відповідно до річної заявки регіонів на препарати.

Міністерство охорони здоров'я України відзначає забезпеченість протитуберкульозних установ протитуберкульозними препаратами.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

"Станом на 27 березня всі протитуберкульозні заклади забезпечені достатньою кількістю протитуберкульозних препаратів I та II ряду, що дозволяє виконувати схеми лікування за всіма групами протитуберкульозних препаратів", - зазначили в МОЗ.

Згідно з повідомленням, про це Державну службу з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних хвороб поінформували головні лікарі лікувально-профілактичних закладів, які надають допомогу хворим на туберкульоз, а також державна установа "Всеукраїнський центр контролю за туберкульозом Міністерства охорони здоров'я".

Зокрема, згідно з договорами, укладеними з постачальниками лікарських засобів, триває поставка протитуберкульозних препаратів відповідно до річної заявки регіонів на препарати, закуплені за кошти державного бюджету на 2011 рік.

Так, триває поставка в протитуберкульозні установи рифампіцину (поставлено 20%), левофлоксацину (поставлено 80%), ПАСК (поставлено 90%), циклосерину (поставлено 80%).

Згідно з повідомленням, призначення препаратів II ряду проводиться відповідно до стандарту надання медичної допомоги хворим на хіміорезистентний туберкульоз виключно за рішенням центральної лікарської консультативної комісії. !zn

Читайте також:

Українців з відкритою формою туберкульозу будуть госпіталізувати примусово

Кияни стали менше хворіти на туберкульоз


ВООЗ схвалила новий експрес-тест на туберкульоз

Британські вчені знайшли спосіб швидкого виявлення туберкульозу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі