Заступник міністра освіти: Цього року найбільше студентів зараховано на бюджет за спеціальністю "середня освіта" — 6100

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
"На контракті за цією спеціальністю навчатимуться ще 2500 майбутніх вчителів, із них 300 осіб отримали гранти".

Заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в матеріалі Оксани Онищенко "Під знаком гранту. Михайло Винницький — про перші підсумки вступної кампанії-2024" розповів про кількість студентів, яких цього року було зараховано на спеціальність "середня освіта".

"Цього року найбільше студентів зараховано на бюджет за спеціальністю "середня освіта" — 6100. На контракті за цією спеціальністю навчатимуться ще 2500 майбутніх вчителів, із них 300 осіб отримали гранти", – зазначив Винницький.

Після цього журналістка ZN.UA уточнила те, що серед тих, хто опановуватиме професію вчителя на контракті, пристойно склали НМТ лише 300 осіб, тобто кожен восьмий.

"Держзамовлення на вчителів найбільше, але набір не найякісніший: середній конкурсний бал тих, хто вступив на бюджет, — близько 140, водночас на журналістику, право, фінанси — близько 180", – підкреслила Онищенко.

"На жаль, так, ця проблема в нас простежується на спеціальності «середня освіта», тому що вона, м’яко кажучи, не дуже приваблює вступників, які мають найвищі бали. Очевидно, це пов’язано з низькою стартовою зарплатою вчителя, й над цим питанням міністерство активно працює, про що неодноразово говорив міністр Оксен Лісовий", – наголосив заступник очільника МОН.

Більше матеріалів авторки інтерв'ю Оксани Онищенко читайте за посиланням.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі