Вибори до Ради залучать в Україну з офшорів $1 мільярд

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку експерта, якщо врахувати, що виборча кампанія на одне місце оцінюється приблизно у 5 млн дол, то можна розраховувати на додатковий ресурс десь 2 млрд дол, і половина цих коштів буде завезена з-за кордону.

Фінансовий потік з-за кордону в ході виборчої кампанії в Україні складе близько 1 млрд дол. Про це на прес-конференції 26 квітня повідомив керуючий директор Міжнародного фонду Блейзера в Україні Олег Устенко.

"Якщо є 450 місць у парламенті, виборча кампанія на одне місце оцінюється приблизно у 5 млн дол, то можна розраховувати на додатковий ресурс десь 2 млрд дол. Можна припустити, що половина цих коштів буде завезена з-за кордону. Тобто , додатковий приплив фінансового ресурсу може становити близько 1 млрд дол", - зазначив Устенко, якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Експерт уточнив, що ця сума становить 0,5% ВВП України. "Дуже непогана цифра, враховуючи, що це 3% від наших золотовалютних резервів. Так що з цієї точки зору непогано", - сказав Устанко.

Як повідомлялося, у жовтні 2012 року в Україні пройдуть парламентські вибори за новим виборчим законом, який передбачає 5-відсотковий прохідний бар'єр замість 3-відсоткового, забороняє участь блоків. Окрім того, 50% депутатів будуть обиратися за партійними списками, 50% - у мажоритарних округах.

Відзначимо також, що більшість українців засуджують продаж свого голосу на виборах, проте близько 10% готові піти на це. !zn

Читайте також:

Опозиція третій день тримає облогу Ради

У Партії регіонів не бачать 300 голосів для скасування депутатської недоторканності

Тимошенко про «тушок»: Я - перша, хто несе відповідальність за кожного «щура»

Клюєв йде у відпустку, щоб важко попрацювати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі