У центрі Києва відкрито продають нелегальну горілку ціною 12 грн

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найдешевша горілка в Києві коштує 12 грн за пляшку при купівлі ящика. Це більш ніж удвічі менше встановленої Кабміном мінімальної ціни. І купити її вільно можна прямо в центрі столиці.

У центрі Києва абсолютно відкрито продають нелегальну горілку. Цього тижня кореспондент ZN.UA вирушив на один із найбільших у Києві оптово-роздрібних ринків горілки поблизу Залізничного вокзалу і ставив численним продавцям одне просте запитання: «Почім у вас найдешевша горілка?»

У результаті за рахунок редакції було придбано доказ - ящик горілки «Справжня» ціною 12 гривень за одну пляшку. Усі пляшки - зі справжньою на вигляд акцизною маркою. «Справжню» по 12 гривень, за умови, що купуєш не менше ящика, пропонують понад 20 точок продажу. І від купівлі у звичайному магазині аналогічна операція на оптовому відрізняється двома особливостями: відсутністю у продавців первинних накладних на товар і ціною. 12 гривень за пляшку - це більш ніж удвічі нижче встановленої Кабміном України мінімальної роздрібної вартості пляшки легальної горілки - 26,1 гривні!
Оскільки виробництво акцизних марок, як і раніше, перебуває в руках не держави, а скандально відомої комерційної структури «ЄДАПС», безконтрольне розповсюдження справжніх акцизних марок не дивує - це один із різновидів кримінального бізнесу відповідальних чиновників.
На очах кореспондента ящики «Справж­ньої» розліталися, як гарячі пиріжки, - торговці стверджують, що тільки цей ринок за добу без проблем реалізовує п’ять-шість вантажних хур нелегальної горілки. У центрі столиці України. Відкрито. Анітрохи не ховаючись від уваги право­охоронних органів.
Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Юрія Бутусова ««Укрспирт» - найганебніша діра держбюджету». !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі