В Україні у більшості областей цього тижня підвищилася ціна на моркву. Головною причиною подорожчання стало сезонне скорочення пропозиції якісної моркви на тлі підвищення закупівельної активності оптових компаній. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Вони зазначили, що станом на 26 квітня оптові партії моркви надходили у продаж по 33-40 грн/кг ($0,90-1,09/кг), що в середньому на 14% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
На думку експертів, позитивна динаміка цін пов'язана із виснаженням запасів якісної продукції в українських господарствах. За інформацією учасників ринку, оптові компанії дедалі частіше зазнають труднощів із придбанням необхідних обсягів моркви високої якості.
Аналітики зауважили, що зараз виробники України продають моркву в середньому в три рази дорожче, ніж наприкінці квітня минулого року. Гравці ринку не виключають ймовірності подальшого подорожчання моркви за умови, що попит на неї утримуватиметься на тому самому рівні.
Раніше ми писали, що в Україні зросла ціна на білокачанну капусту. До цього призвело стрімке скорочення пропозиції капусти на ринку.