Іноземцям спростили обмін валют на період Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Окрім цього, НБУ зобов'язав банки розмістити у пунктах обміну валюти інформацію українською та іноземними мовами щодо можливості здійснення фізичними особами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень.

Національний банк України спростив правила обміну готівкової валюти на період проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу - з 1 червня до 10 липня 2012 року.

Спрощення порядку обміну валюти закріплено постановою НБУ №207 від 24 травня 2012 року. Постанова набирає чинності з 1 червня 2012 року.

У документі вказується, що зміни вводяться з метою забезпечення вільного обміну іноземної валюти нерезидентами - організаторами, учасниками, гостями фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

Згідно з постановою НБУ, протягом зазначеного періоду банки (фінансові установи) здійснюють операції з купівлі у фізичних осіб-нерезидентів готівкової іноземної валюти без оформлення довідки-certificate за формою №377.

При цьому встановлюється, що квитанції за формами №377-А і №377-к про здійснення валютообмінної операції є підставою для проведення до 10 липня 2012 року фізичними особами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних гривень на готівкову інвалюту за умови пред'явлення документа, що посвідчує особу і підтверджує її резидентність.

Також вказується, що перший примірник цих квитанцій залишається в касі банку (фінансової установи) або в пункті обміну іноземної валюти, в якому здійснено зворотний обмін.

Крім цього, НБУ зобов'язав банки (фінансові установи) розмістити в касах і в пунктах обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці інформацію українською та іноземними мовами щодо можливості здійснення фізичними особами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень на інвалюту за умови пред'явлення квитанції за формою № 377-А або № 377-к та документа, що посвідчує особу і підтверджує її резидентність.

Як повідомлялося, Нацбанк постановою № 278 зобов'язав банки з 23 вересня 2011 року здійснювати валютообмінні операції з фізичними особами на суму до 50 тис. грн при пред'явленні документа, що посвідчує особу. При проведенні операцій понад зазначену суму працівник банку також має зафіксувати серію і номер паспорта (іншого документа, що посвідчує особу), дату видачі та орган, який його видав, місце проживання (реєстрації), ідентифікаційний номер особи (за наявності). !zn

Читайте також:

НБУ вперше за чотири місяці занепокоївся зростанням долара на міжбанку

НБУ підтвердив плани включити рубль у резервні валюти у 2012 році

Українці у 2011 році скупили $13,5 млрд валюти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі