Бюджет на 14% складається з зовнішніх грантів – хто дарує гроші Україні

Поділитися
Бюджет на 14% складається з зовнішніх грантів – хто дарує гроші Україні © pixabay.com
Окрім державних є і гранти для місцевих бюджетів та цільові проєкти, які спрямовані на освіту та відбудову інфраструктури

За показниками зведеного державного і місцевих бюджетів України, головний кошторис країни на 14% фінансується завдяки грантам - отриманим від зовнішніх організацій, коштам, повідомляє Державний веб-портал бюджету для громадян. 

Загальна сума отриманих у 2023 році грантів від іноземних урядів, донорських організацій та благодійників становила 425,4 млрд грн. 99,5% грантових коштів у бюджеті складають гроші грантів на бюджетну підтримку, що надійшли до державного бюджету.

Хто крім урядів дає гроші Україні?

Грант Фонду Е5Р для проекту «Вища освіта України» у 2023 році було профінансовано на 6 059 718 грн. Ще один відомий грант – від KfW – німецького державного банку – для проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Загальна сума отруйних коштів склала 10,30 млн грн. 

Грант Міжнародного банку реконструкції й розвитку для проекту “Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)” склав 1,7 млрд грн.

В місцеві бюджети теж надходили гроші від грантодавців. За підсумком 2023 року кількість надходжень склала 98,5 млн грн, або лише 0,02% від всієї грантової допомоги.

У 2023 році, понад 10 тисяч українців скористались державною грантовою програмою "Власна справа", щоб отримати 2,4 млрд гривень на розвиток бізнесу.  Найбільш запитуваними серед українців є мікрогранти до 250 тис. гривень. Водночас ветерани, ветеранки, другий з їхнього подружжя можуть отримати значно більший грант на розвиток бізнесу – до 1 млн гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі