Ціни на овочі: в Україні подешевшала капуста

Поділитися
Ціни на овочі: в Україні подешевшала капуста © freepik/freepik
Причини зниження цін назвали аналітики.

В Україні знизилася ціна на капусту. Вона вже впала нижче за торішній рівень. Аналітики проєкту EastFruit повідомили, що тенденція до зниження цін на українському ринку капусти продовжує зберігатися.

Так, станом на 13 липня українські фермери змушені знижувати ціну на капусту в умовах великої пропозиції та невисокого попиту. Білокачанну капусту зараз продають по 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг) залежно від якості та обсягу партії.

Виробники пояснили, що вимушені знижувати ціну на капусту, оскільки немає великого попиту на продукцію. Оптові компанії та роздрібні мережі закуповують капусту лише невеликими партіями для поточного продажу, посилаючись на низьку зацікавленість з боку споживачів.

Також тиск на ціни чинить збільшення пропозиції на ринку, оскільки низка господарств відновила активне збирання капусти середніх сортів після настання сприятливих погодних умов.

Аналітики зауважили, що зараз ціна на капусту в Україні в середньому на 44% нижча, ніж у першій половині липня 2022 року.

Раніше ми писали, що аналітики прогнозують зростання цін на борщовий набір в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі