В Угорщині запроваджено режим надзвичайного стану через розлив токсичних відходів

Поділитися
© Олексій Кротов, 1zoom.ru
Влада Угорщини оголосила режим надзвичайного стану в декількох районах, які постраждали від розливу токсичних відходів в результаті аварії на заводі з виробництва глинозему. Про це у вівторок, 5 жовтня, повідомило міністерство внутрішніх справ країни.
Влада Угорщини оголосила режим надзвичайного стану в декількох районах, які постраждали від розливу токсичних відходів в результаті аварії на заводі з виробництва глинозему. Про це у вівторок, 5 жовтня, повідомило міністерство внутрішніх справ країни.Режим надзвичайного стану оголошено в областях Веспрем, Дьйор-Мошон-Шопрон і Ваш, розташованих на заході країни. Нагадаємо, дамбу резервуару з токсичними відходами на заводі з виробництва глинозему в місті Айка прорвало у ніч на 5 жовтня. У результаті аварії три людини, в тому числі трирічна дитина, загинули і 120 постраждали. За непідтвердженими поки даними, число жертв інциденту може бути вищим. Від розливу хімікату постраждали два населених пункти, ще п'ять знаходяться під загрозою. Як заявив секретар міністерства навколишнього середовища Угорщини Зольтау Іллес, інцидент став найсерйознішою аварією на хімічному виробництві за всю історію країни. Але за оцінками його відомства, з резервуара вилилося близько мільйона кубометрів червоного шламу - дуже токсичного побічного продукту виробництва глинозему. У ліквідації наслідків аварії беруть участь близько 500 поліцейських і військовослужбовців, а також шість команд рятувальників. У той же час в прес-службі міністерства з питань надзвичайних ситуацій в Україні повідомили, що загрози потрапляння отруйних відходів з Угорщини в річку Тиса та на територію України немає.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі