МЗС Франції: Треба пустити до Абхазії і ПО спостерігачів ЄС

Поділитися
Глава МЗС Франції Бернар Кушнер на засіданні 65-ї сесії Генасамблеї ООН привітав зусилля президента Саакашвілі, спрямовані на встановлення миру на Кавказі, і закликав допустити до конфліктних зон спостерігачів ЄС.
Глава МЗС Франції Бернар Кушнер на засіданні 65-ї сесії Генасамблеї ООН привітав зусилля президента Саакашвілі, спрямовані на встановлення миру на Кавказі, і закликав допустити до конфліктних зон спостерігачів ЄС.«Я схвалюю, що у президента Михайла Саакашвілі є нові ініціативи і бажання зблизити суспільство по різні сторони лінії конфлікту. Потрібно, щоб до зон конфлікту були допущені спостерігачі ЄС. І з кожним кроком поступово вирішити конфлікт», - сказав Кушнер. Нагадаємо, Саакашвілі, виступаючи на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, запросив лідерів Росії взяти участь у трансформації Кавказу. «Я звертаюся до лідерів Російської Федерації. Ви перед вибором - або обираєте участь у трансформації нашого спільного регіону і сприймаєте інші країни як партнерів, а не в якості васалів, або ж ця трансформація відбудеться без вас», - сказав Саакашвілі. За його словами, і він, і інші бажають бачити Росію як партнера, а не ворога. Окрім того, він запросив лідерів і населення Росії відвідати Грузію в якості друзів та ознайомитися з її досвідом. Саакашвілі, зокрема, заявив: «Хочу сказати російським лідерам, що вони повинні більше піклуватися про власний народ і менше - про нашу дипломатичну орієнтацію; більше про розвиток Північного Кавказу, де зберігається вибухонебезпечна ситуація, аніж про затримки в нашому розвитку. Якщо вони побажають, вони можуть приїхати до нас та ознайомитися з тим, як може пострадянське суспільство перетворитися на європейське». Нагадаємо, у серпні 2008 року між Грузією і Росією відбувся військовий конфлікт, у результаті якого Абхазія і Південна Осетія (територіальні частини Грузії) в односторонньому порядку оголосили про незалежність і вихід зі складу країни. Після війни з Грузією Росія визнала Абхазію і Південну Осетію незалежними державами. Після РФ тільки Нікарагуа, Венесуела і Науру визнали незалежність Південної Осетії і Абхазії. 5 липня 2010 держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що територія Грузії окупована Росією і США ніколи з цим не погодяться. «Ми не змиримося з таким станом справ і будемо домагатися деокупації Грузії, і народ Грузії повинен послідовно прагнути своєї територіальної цілісності та свободи», - сказала Клінтон. 6 липня прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Грузія і Південна Осетія повинні самі врегулювати відносини, а не шукати рішення на стороні у третіх країн, зокрема США. «Хтось вважає, що вона (Південна Осетія) окупована, а хтось вважає, що вона звільнена. Це предмет діалогу між народами Грузії і Південної Осетії», - констатував російський прем'єр.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі