КПУ хоче винести на референдум питання подальшої співпраці з МВФ

Поділитися
Комуністична партія України пропонує провести всеукраїнський референдум щодо подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом. Це пов'язано з вимогами МВФ підвищити ціни в Україні на товари і послуги, у тому числі комунальні, повідомляє прес-служба КПУ у вівторок, 10 серпня.

Комуністична партія України пропонує провести всеукраїнський референдум щодо подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом. Це пов'язано з вимогами МВФ підвищити ціни в Україні на товари і послуги, у тому числі комунальні, повідомляє прес-служба КПУ у вівторок, 10 серпня.

«Якщо уряд не в змозі протистояти тиску МВФ та інших міжнародних фінансових терористів, то ми, депутати-комуністи, пропонуємо безпосередньо звернутися до людей і на всеукраїнському референдумі визначитись щодо заборони співпраці України з МВФ на таких кабальних умовах: підвищення цін на товари та послуги, в тому числі і комунальні, до так званого «світового рівня» (читай рівня країн Великої сімки) без відповідного підвищення середніх зарплат, пенсій і соціальних виплат до рівня, що існує в цих країнах», - заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.

Він також зазначив, що КПУ запропонувала систему компенсаційних заходів з метою нівелювати удар, завданий громадянам України серпневим підвищенням цін на газ і комунальні послуги, однак «уряд наразі робить все навпаки».

Нагадаємо, із 1 серпня 2010 НКРЕ збільшила на 50% відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.

Пізніше ВО «Батьківщина» та Національний форум профспілок України оскаржили в Окружному адміністративному суді Києва постанову НКРЕ про підвищення тарифів на газ для населення.

При цьому, відповідно до меморандуму Кабміну та МВФ, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, поки внутрішні ціни на газ та ціни імпорту не досягнуть паритету.

«Подальше підвищення буде необхідно, щоб уніфікувати ціни для всіх користувачів газу до рівня паритету з імпортом і забезпечити «Нафтогаз» ресурсами, необхідними для поліпшення інфраструктури та виконання своїх зобов'язань, не покладаючись на бюджетні кошти», - сказано в документі, оприлюдненому фондом.

«Додаткове підвищення цін на 50% для населення і комунальних послуг буде проводитись у квітні 2011», - планує українська влада.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі