Європарламент вимагає від Парижа припинити вислання циган

Поділитися
© Концерт Alex Fokin RadioBand
Європейський парламент у четвер, 9 вересня, прийняв звернення до Франції з вимогою негайно припинити процес депортації циган-мігрантів до Болгарії та Румунії.
Європейський парламент у четвер, 9 вересня, прийняв звернення до Франції з вимогою негайно припинити процес депортації циган-мігрантів до Болгарії та Румунії.За відповідну резолюції проголосували 337 парламентаріїв, проти - 245. Ще 51 утримався. У тексті документа виражається «глибока заклопотаність» заходами, які Франція вживає стосовно циган та інших мігрантів. Окрім того, парламентарії засудили Єврокомісію за «пізню та недостатню» реакцію на висилання циган. «Французька влада використовуює циган, щоб перекласти на них відповідальність за відсутність безпеки у країні і приховати свої власні труднощі у вирішенні соціальних та економічних проблем», - заявила під час обговорення проекту резолюції депутат від Соціалістичної партії Франції Сільві Гійом. У свою чергу єврокомісар з питань юстиції, фундаментальних прав і громадянства Вівіан Редінг підкреслила, що «країнам ЄС слід сприяти соціальній інтеграції циганських громад». «Завдяки інтенсивним переговорам з французькою стороною протягом останніх двох тижнів, простежуються помітні поліпшення, - зауважила вона. - Ми отримали офіційні запевнення в тому, що Париж має намір діяти із даного напрямку у суворій відповідності до законів ЄС». Нагадаємо, Франція почалала висилати нелегалів-циган до Румунії і Болгарії 18 серпня. Загалом із французької території вже видворено більше тисячі осіб. Такі дії Парижа викликали обурення в Єврокомісії, яка оголосила ці заходи утиском принципу свободи пересування всередині ЄС. Окрім того, проти вислання циган виступили і тисячі французів. Тим не менше, президент Франції запевнив, що депортація нелегалів буде продовжена.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі