УБД за шість днів — реально? Що дасть прийняття Радою законопроєктів №10062 і №9681

Поділитися
УБД за шість днів — реально?  Що дасть прийняття Радою законопроєктів №10062 і №9681 © Міністерство оборони України
Потрібно, аби за них також проголосували у другому читанні, після чого їх відправлять спершу на підпис спікера ВРУ, а потім - президента. 

Сьогодні ВРУ в першому читанні ухвалила два законопроєкти (№10062 і №9681) про отримання військовими статусу УБД, тобто учасника бойових дій. Про це на своїй сторінці в Telegram розповів депутат від "ЄС" Олексій Гончаренко. 

Перший законопроєкт №10062 уточнює взаємодію державних органів та спрощує процес отримання цього статусу військовими під час дії воєнного стану. Він передбачає створення реєстру мобілізованих, який буде "підв'язаний" до реєстру виборців.

А законопроєкт №9681 передбачає, що отримати статус УБД можна буде в електронному вигляді не більше ніж за шість днів. Підставою для цього буде наказ командира про відправлення військового в район ведення воєнних дій для виконання завдань. Такий наказ командир повинен відправити протягом трьох днів у цифровому або паперовому варіанті до Єдиного державного реєстру ветеранів війни. 

Вважатиметься, що військовий отримав статус УБД, коли буде створено його особисту електронну картку учасника бойових дій.  

Нагадаємо, люди, які мають статус УБД, мають також право на певні пільги. Як їх отримати? 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі