ЛАБОРАТОРІЯ МІНІ, А ТОЧНІСТЬ МАКСІ

Поділитися
Співробітники Інституту технічної теплофізики НАН України створили оригінальну міні-лабораторі...

Співробітники Інституту технічної теплофізики НАН України створили оригінальну міні-лабораторію, за допомогою якої швидко і з високою точністю визначається вміст вологи у пшениці, житі, ячмені, вівсі, а також у борошні і макаронних виробах.

При визначенні вмісту вологи потрібно лише 30 грамів зерна з досліджуваної партії. Зерно перемелюється на мініатюрному електричному млині, зважується на терезах. За різницею маси до сушіння і після нього визначається вологість зерна. Міні-лабораторія з усім «начинням» вміщується в маленькій упаковці, меншій за сумку для першокласника, і важить близько трьох кілограмів.

Перші такі «детектори вологи» впроваджено в Україні на зерноприймальних пунктах, елеваторах, хлібозаводах та інших харчових підприємствах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі