1700-ті роки — натуралісти ідентифікують рослини-гібриди
1861 — Луї Пастер розробляє технологію пастеризації
1865 — Грегор Мендель, батько сучасної генетики, експериментує з бобовими рослинами й доходить висновку, що існують певні невідомі на той момент частинки, які пізніше стали відомі як гени/ДНК, що передають ознаки від покоління до покоління
1922 — американські фермери закуповують гібридні сорти кукурудзи. З 1930 по 1985 рік простежується підвищення врожайності пшениці на 600 відсотків
1944 — учені підтверджують, що ДНК, наявна в ядрі чи в центрі будь-якої клітини, є субстанцією, відповідальною за передачу спадкової інформації, й містить ключі до нашого минулого
1953 — лауреати Нобелівської премії Джеймс Уотсон і Фредерік Крік відкривають структуру ДНК у вигляді подвійної спіралі
1970 — Норман Борло отримує Нобелівську премію за створення сортів пшениці Зелена Революція. Це стало першим випадком визнання наукових заслуг селекціонера
1973 — Стенлі Коен і Герберт Бойєр переносять ген, специфічну частинку ДНК, з одного організму в інший
1982 — перше комерційне застосування біотехнології для одержання людського інсуліну, який використовується для лікування діабету
1983 — виведення перших рослин з використанням методів біотехнології
1990 — перший харчовий продукт, модифікований методом біотехнології, фермент, який застосовували при виготовленні сиру, було дозволено для використання у США
1992 — адміністрація з контролю над харчовими продуктами й лікарськими препаратами ухвалює, що продукти харчування, отримані з використанням біотехнологічних методик, мають регулюватися тим самим способом, що й отримані з використанням традиційних методик
1994 — FLAVR SAVR помідори — перший харчовий продукт, отриманий з використанням біотехнологічних методик
1995 — впровадження в практику першого сорту сої, виведеного з допомогою біотехнології
1997 — американський уряд схвалює 18 різновидів зернових, отриманих з використанням біотехнології
1999 — виведено «Золотий рис», збагачений каротином, для профілактики сліпоти в дітей країн, що розвиваються
2000 — створення Ради з біотехнологічної інформації. ASTA приєднується до неї як асоціативний член, і зернова промисловість рухається вперед.