Донецька влада перешкоджає мітингу батьків учнів шкіл, що мають закрити

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Батьки учнів загальноосвітніх шкіл N3 і N27 провели біля будівлі Макіївської міськради мітинг, вимагаючи не закривати школи і не позбавляти їх селища «цього єдиного сьогодні центру культури та розвитку дітей».

Учасники мітингу заявили, що зараз навіть на підприємствах, де вони працюють, прийшла негласна директива з мерії не відпускати їх на жодні мітинги і збори, не давати безкоштовні відпустки і відгули.

«Вже йде тиск на підприємствах, де працюють батьки учнів шкіл. Батьків не відпускають ні в безкоштовні відпустки, ні в відгули, щоб вони не потрапили ні на будь-який мітинг, ні на будь-які збори ... »- зазначають батьки.
При цьому вони підкреслюють, що керівники підприємств не приховують справжню причину відмови, пояснюючи тим, що діють, «згідно з вказівками згори».
Батьки вийшли на мітинг із плакатами: «Діти - це майбутнє!», «Влада міста слабка, вибравши собі в супротивники матерів і дітей», «Не дамо закрити школи!
«Ми вже написали листи і мерові, і губернатору, і президенту, і депутатам різних рівнів ... Нам не зрозуміла така економія, коли школу утримуємо ми, батьки ... Вони тільки платять вчителям зарплату, оплачують вугілля і світло, все інше йде за наш рахунок», - вважають батьки.
«Деякі батьки плачуть, звичайно, від безсилля, від того, що, стикаючись зі стіною нерозуміння, опускаються руки ... Але нічого, вже діти ходять, збирають підписи по всьому селищу за те, щоб не закривати школу .... Ми маємо намір діяти далі, писати, стукати, кричати, мітингувати! Ми повинні відстояти школи для наших дітей», - повідомили учасники мітингу.
У Донецькій області в 2011 році планується закриття 26 загальноосвітніх шкіл.
За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, закриття навчальних закладів буде відбуватися згідно з розробленою «Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних установ та видатків місцевих бюджетів на їх утримання».
У місті Макіївці влада заявляла, що планується закрити 8 загальноосвітніх шкіл.
За матеріалами УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі