Польському фермеру, який закликав Путіна «розібратися із Україною», висунули обвинувачення – прокуратура

Поділитися
Польському фермеру, який закликав Путіна «розібратися із Україною», висунули обвинувачення – прокуратура © wyborcza.pl
Петра Г. звинуватили у підбурюванні до розв’язання війни проти Польщі та пропаганді тоталітарної ідеології 

Польська прокуратура висунула звинувачення фермеру Петру Г., який виїхав на протест із прапором СРСР та банером «Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем та нашим урядом». Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі за злочини на ґрунті ненависті. 

«Пану Петру Г. висунули звинувачення у публічному підбурюванні до розв'язання агресивної війни проти Польщі, публічному вихвалянні ведення агресивної війни Росії проти України та пропаганді тоталітарної ідеології. Петро Г. відмовився давати пояснення. Прокуратура застосувала до нього запобіжні заходи у вигляді нагляду поліції та майнової поруки», – повідомила 23 лютого речниця Глівіцької окружної прокуратури Йоанна Сморчевська, передає RMF24.

Нагадаємо, фермера з провокаційним банером польська поліція затримала 20 лютого. Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що стривожене проросійським гаслом та закликало протестувальників дистанціюватися від осіб, які вносять проросійський наратив. 

Інтеграція у європейську спільноту – це і про негативні сторони ЄС і фермерські протести як незмінний атрибут політичних спекуляцій. Так, усе, що відбувається зараз на польсько-українському кордоні, обурює. Але емоції – найгірший порадник у цій ситуації, як і недалекоглядність. «Розблокування кордону сьогодні, не вирішить наших проблем завтра. Чому нас вчать польські фермери» пояснює редакторка відділу економіки ZN.UA Юлія Самаєва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі