Через витік інформації Кабмін відклав голосування за постанову-клон скандального 5655

ZN.UA Ексклюзив Доповнено
Поділитися
Але влада не відмовилася від ідеї порушити Конституцію та обвести навколо пальця європейців – напередодні ухвалення рішення про старт переговорів щодо вступу України до ЄС

13 грудня Кабінет міністрів відклав голосування за постанову, що дублює скандальний законопроект №5655 – через витік інформації. Нагадаємо, що ввечері 12 грудня ZN.UA опублікувало проект цієї постанови, яку мав винести на голосування прем'єр-міністр Денис Шмигаль з голосу.

Як стверджують джерела ZN.UA, Міністерство відновлення на чолі з віце-прем'єр-міністром Олександром Кубраковим та основні лобісти законопроекту (автор 5655 – голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк) підготували медійну кампанію адвокації корупційної містобудівної «реформи» в якості масштабного державного експерименту. Яку було зірвано оприлюдненням документа.

Сьогодні засідала медійна група лобістів від влади. Обговорювалися кілька варіантів подальших дій: знімати постанову з розгляду взагалі без коментарів, коментувати та голосувати, знімати та коментувати. Робочий варіант зараз: від ідеї не відмовляємося, але даємо в медіа меседжі перед внесенням на голосування до КМУ.

«Чекають на повернення президента, радитимуться», – резюмувало джерело.

У момент написання новини стало відомо, що на ранок 14 грудня призначене позачергове засідання уряду і не можна виключати, що на ньому прем'єр може з голосу поставити на розгляд цю постанову-клон 5655.

13 грудня Міністерство відновлення опублікувало на своєму сайті інформаційне повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності». У повідомленні зазначено, що зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 29 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що у проекті постанови, яка опублікувало ZN.UA, йдеться, що уряд погоджується із пропозицією Міністерства розвитку громад щодо реалізації експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності. Документ складається з 232 сторінок і є по суті калькою скандального закону №5655. Цим кроком влада порушує Конституцію та закони, а також намагається обійти позицію європейських партнерів, зафіксовану у звіті Єврокомісії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі