Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою Князєва

Доповнено
Поділитися
Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою Князєва © Скріншот Youtube
За відповідне рішення одностайно проголосували всі члени ВРП.

Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють у багатомільйонному хабарництві, повідомляє "Суспільне".

За відповідне рішення проголосували всі 14 членів ВРП.

Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до ВРП із відповідним клопотанням.

Князєв також був присутній на засіданні. Прокурори просили зробити відкритим засідання щодо справи Князєва. Ексголова Верховного Суду та його адвокати наполягали на закритому засіданні через те, що справа стосується Верховного Суду і може містити державну таємницю. Засідання залишили відкритим для участі преси.

Адвокати Князєва заявили, що не мали часу ознайомитись із клопотанням і  просили відкласти засідання у ВРП.  Водночас прокурори зазначили, що часу напередодні було достатньо. Тож ВРП відхилила клопотання захисників Князєва про відкладення засідання.

За інформацією Центру протидії корупції, ВРП звернули увагу на пояснення Князєва щодо грошей, що були вилучені у його кабінеті.

Князєв заявив, що його кабінет не є режимно-секретним об'єктом і що туди може прийти фактично будь-хто.

"До мене на зберігання приносили гроші різні особи, навіть судді Верховного Суду. У мене в кабінеті вони просто зберігались", – наголосив він.

15 травня НАБУ викрило голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабаря в розмірі близько 3 мільйонів доларів (приблизно 110 млн гривень за поточним курсом – ред.). Згодом у САП розповіли, що викрили в Україні діяльність злочинної групи, яка під виглядом юридичної компанії та надання юридичних послуг працювала по всій території держави для отримання в судах необхідних рішень. НАБУ отримала інформацію про діяльність угруповання із залученням посередників у судовій гілці влади, суддів, керівництва судової гілки влади.

За даними ZN.UA від джерела в НАБУ, гроші Князєв отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. За інформацією джерел, на тлі затримання Князєва обшуки проходять у ще 18 суддів ВС України, які слухали зазначену справу

16 травня Пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження голови ВС Всеволода Князєва. Судді підтримали відповідну постанову 137-ма голосами «за» у вівторок, 16 травня. Проти цього не виступив жоден із присутніх.

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі