UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Перемога Кремля і розчарування для України»: Лінкявічус розкритикував рішення США щодо «Північного потоку-2»

На думку ексміністра, позитивних наслідків ослаблення санкцій навряд чи можна очікувати.

Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус розкритикував рішення США послабити санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2». Дипломат скептично оцінив спроби адміністрації Джо Байдена поліпшити відносини з Німеччиною і продовжувати стримування Росії.

«Рішення США послабити санкції проти «Північного потоку-2», звичайно, велика перемога Кремля і велике розчарування для України. Залишається лише побачити, чи допоможе ця ціна відновити тандем США - Німеччина та зміцнити політику стримування Росії», - написав Лінкявічус у Twitter e четвер, 20 травня.

Читайте також: Готується звернення Ради до Конгресу США про загальне запровадження санкцій щодо будівництва "Північного потоку-2" – Разумков

 

Бывший министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичус раскритиковал решение США ослабить санкции против российского газопровода «Северный поток-2». Дипломат скептически оценил попытки администрации Джо Байдена улучшить отношения с Германией и продолжать сдерживание России.

«Решение США ослабить санкции против «Северного потока-2», конечно, большая победа Кремля и большое разочарование для Украины. Остается только увидеть, поможет ли эта цена восстановить тандем США - Германия и укрепить политику сдерживания России», - написал Линкявичус в Twitter в четверг, 20 мая.

Читайте також: Готується звернення Ради до Конгресу США про загальне запровадження санкцій щодо будівництва "Північного потоку-2" – Разумков

 

США не розширюватимуть санкції проти "Північного потоку-2" заради відносин із союзниками.

Оператор газопроводу та його виконавчий директор Маттіас Варніг потрапили під "виключення".

президент США Джо Байден виступає проти завершення проекту, але разом з цим намагається налагодити відносини з Німеччиною.

19 травня в Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися від санкцій проти "Північного потоку - 2 " і глави компанії Маттіаса Варнінга. Маас вважає, що такі дії Вашингтона є позитивним знаком. На його думку, такий крок свідчить про наміри США налагодити відносини з Німеччиною.

Детальніше про те, чому досі не зупинили «погану угоду для Європи» і чому російські газопроводи стануть глобальним кліматичним програшем для Зеленого пакту Європи читайте в статтях Михайла Гончара «Підводні течії проекту «Північний потік-2»  і «Північний потік-2»: кліматичний вимір».