UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воєнний стан: до яких суспільно корисних робіт можуть залучати працівників

Роз'яснення дали у Держпраці.

Під час війни трудові відносини між роботодавцем та працівником регулюються певним законодавством. У умовах воєнного стану працездатних осіб можуть залучати до суспільно корисних робіт.

Фахівці Східного міжрегіонального управляння Державної служби України з питань праці розповіли, до яких суспільно корисних робіт можуть залучатися працівники.

Читайте також: Трудовий договір: чи може його призупинити роботодавець, якщо підприємство знаходиться не у зоні бойових дій

Що таке суспільно корисні роботи

Суспільно корисні роботи – це види тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Суспільно корисні роботи також не можуть бути пов’язані з підприємництвом або іншою діяльністю, спрямованою на одержання прибутку.

Читайте також: Важливе питання: як звільнитися під час війни

До яких суспільно корисних робіт можуть залучати працівників

Орієнтовний перелік суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, містить додаток до «Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», затверджений ПКМУ від 13.07.2011 №753, саме:

Раніше ми писали, які категорії громадян під час воєнного стану можуть залучати до цільової мобілізації.