UA / RU
Підтримати ZN.ua

Судно "Норд" повторно виставлять на торги

При цьому стартову ціну для сейнера знизять.

Арештований чорноморський сейнер "Норд", який українські прикордонники затримали в березні в Азовському морі, ще раз виставлять на торги для продажу. Цього разу стартова ціна за риболовецьке судно буде нижчою. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор "Системи електронних торгів арештованим майном" Віктор Вишньов.

"Арештований сейнер "НОРД" буде перевиставлено на торги зі зниженням ціни відповідно до правил проведення електронних торгів арештованими активами з Агентством з розшуку та менеджменту активів - АРМА і знайде свого покупця", - повідомив Вишньов.

Торги, які були призначені на 7 листопада, не відбулися у зв'язку із тим, що всі покупці відхилили свої заявки на участь.

Читайте також: Справа "Норда": прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти капітана

Як повідомлялося, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) передало риболовецьке судно "Норд" а реалізацію ДП "СЕТАМ" OpenMarket Міністерства юстиції України. Стартова ціну судна встановили в розмірі 1 626 181 гривень.

Раніше у розпорядження АРМА риболовецьке судно "Норд" передала прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК). За словами начальника управління прокуратури АРК Євгена Комаровського, таке рішення прийняли з метою збереження бюджетних коштів, що витрачаються на утримання арештованого судна на території порту "Бердянськ".

У квітні Херсонський міськсуд обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави - 35 тисяч гривень. Згодом Горбенку оголосили про підозру у вчиненні злочину за статтею 249 КК України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Того ж місяця двоє громадян України, члени команди кримського сейнера "Норд", обманним шляхом виїхали до Білорусі. В аеропорту "Жуляни" вони пред'явили документи громадян РФ, видані в генконсульстві Росії у Харкові. Іншим морякам, які також цього дня намагалися вилетіти до Білорусі, не вдалося скористатися російськими документами.

У жовтні сім членів екіпажу російського сейнера "Норд" повернулися до анексованого Криму. На материковій частині України лишився лише капітан сейнера, через порушену проти нього кримінальну справу.