UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві області 15 грудня покидають червону зону

Області переходять до жовтої зони.

Вінницька та Хмельницька області 15 грудня виходять із червоної зони. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

«Сьогодні відбулося чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 15 грудня 2021 року жовтий рівень епідемічної небезпеки на території Вінницької та Хмельницької областей», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В РНБО розповіли, коли штам "Омікрон" може з'явитися в Україні

Раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Україні вже п'ять тижнів поспіль фіксують тенденцію зменшення кількості виявлених випадків коронавірусу. Крім того, за його словами, в Україні повністю вакциновано 40% дорослих. Україна вже виконала орієнтир від ВООЗ щодо вакцинації 40 відсотків дорослого населення у 2021 році.

Зазначимо, що в Україні щеплять вакцинами Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CoronaVac. Усі вони схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Поява нового штаму коронавірусу – новий виклик не тільки для охорони здоров'я України, а й для всього людства. Що за фрукт «омікрон» і чого від нього чекати Україні, читайте у статті Віктора Гавури «COVID-19: «омікрон» — нове випробування для України» у ZN.UA.