UA / RU
Підтримати ZN.ua

Агітація в день виборів: очільник МЗС Угорщини закликав голосувати за одну з партій

Закарпатці, які зараз перебувають в Угорщині, можуть перетнути кордон, щоб проголосувати, та повернутися. Через це їх ніхто не відправлятиме на самоізоляцію. 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійятро сьогодні, в день місцевих виборів в Україні, закликав угорців, які проживають у Закарапатті, підтримати силу КМКС "Партія угорців України". Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук

"Єдина угорська партія, КМКС, балотується на вступ до Закарпатської обласної ради, і було б погано, якби угорці не залишились без представництва на рівні області", - написав Сійярто.

Угорський чиновник не обмежився рекомендаціями щодо вибору партії. Він також закликав голосувати за чинного мера Берегова Золтана Бабяка, аби той залишився на посаді.

"Не випадково багато поглядів прикуто до Берегово, оскільки мер Золтан Бабяк зробив чудову роботу, було б добре, якби він міг продовжувати", - написав міністр.

За словами Петера Сійятро, закарпатці, які зараз перебувають в Угорщині, можуть перетнути кордон, щоб проголосувати, та повернутися. Через це їх ніхто не відправлятиме на самоізоляцію. 

Ma újabb fontos választásra kerül sor a határon túl élő magyarság szempontjából, ugyanis ma tartják az önkormányzati...

Опубликовано Szijjártó Péter Воскресенье, 25 октября 2020 г.

У партії ЄС звернулися до очільника МЗС України Дмитра Кулеби, аби той негайно відреагував на такий вчинок. 

"Його заклик до угорців підтримати одну з політичних сил і мера на Закарпатті, та ще й у день виборів – безпрецедентний акт зневаги до іноземної держави з боку члена Європейського Союзу", - написала Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці в Фейсбук. 

Сьогодні Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто грубо втрутився в українські вибори....

Опубликовано Ivanna Klympush-Tsintsadze Воскресенье, 25 октября 2020 г.

Читайте також: Геращенко розкритикував пропорційну систему на місцевих виборах – пропонує доопрацювати мажоритарну

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Українці вибирають депутатів районних, сільських рад, селищних і міських голів у всіх 24 областях України.

Одночасно з виборами проводиться всенародне опитування президента Зеленського, на якому громадянам пропонують відповісти на п'ять питань.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках" (українсько. та російськоюмовами).