UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суркіс і Коньков домовилися про спільні дії у діалозі з ФІФА

Нинішній і почесний президенти Федерації футболу України все-таки зуміли знайти компроміс, і тепер спільними зусиллями спробують переконати ФІФА пом'якшити покарання для збірної України.

У Федерації футболу України все-таки зважилися скористатися сприянням віце-президента УЄФА Григорія Суркіса у діалозі з ФІФА щодо пом'якшення покарання для збірної України, згідно з яким матч із Польщею у Харкові пройде без глядачів.

Прес-служба ФФУ повідомила про те, що між діючим та почесним президентами організації відбулася телефонна розмова. Анатолій Коньков, який вже кілька днів перебуває в Цюріху і раніше відмовив Григорію Михайловичу в його сприянні, все-таки прийняв пропозицію Суркіса.

За підсумками переговорів було прийнято рішення про спільні дії на шляху виходу з кризової ситуації, що склалася в результаті застосування до ФФУ санкцій ФІФА. Після телефонної розмови, ввечері 1 жовтня Григорій Суркіс полетів у штаб-квартиру організації.

Нагадаємо, раніше віце-президент ФФУ Сергій Стороженко зазначив, що українська сторона вже підготувала проект апеляції, однак не може офіційно оформити її через відсутність офіційного вердикту від ФІФА.

Зазначимо, що ФІФА покарала Україну за поведінку фанатів на матчі збірної з Сан-Марино у Львові: деякі вболівальники використовували піротехніку на трибунах, а також, за спостереженнями організації ФАРІ було відзначено расистські вигуки і символи.

Нагадаємо, що матч відбіркового турніру ЧС-2014 Україна - Польща відбудеться 11 жовтня у Харкові. !zn

Читайте також:

Фоменко викликав на вирішальні матчі відбіркового циклу лише одного новачка

Вболівальники "Динамо" і "Карпат" надіслали відкритий лист президенту ФІФА

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної