UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьомін назвав причини невдач його колишньої команди: Забудьте про футбол 20-річної давності

Найбільш успішний тренер київського клубу за останні п'ять років вважає, що "Динамо" слід орієнтуватися на сучасний футбол.

Російський фахівець Юрій Сьомін, що тренував "Динамо" у 2008-09 і 2010-12 роках, вважає, що незважаючи на гарне посилення його колишньої команди в літнє міжсезоння, київська команда поки поступається в конкуренції і "Шахтарю", і "Дніпру"і "Металісту".

Одна з причин невдач "Динамо" - відданість футболу, в який грала команда більше 20 років тому.

"Кияни хороших гравців взяли цього року. Дуже хороших і висококваліфікованих. Чому не виходить? Напевно над цим ламає голову і президент, і головний тренер. Думаю, не треба весь час повторювати - "динамівська гра". Необхідно дивитися на ситуацію сьогоднішнього дня - на сучасний футбол, в який можуть грати нові футболісти. Адже вони з інших колективів прийшли", - зазначив Юрій Сьомін.

ТАКОЖ: Газзаєв вважає, що при ньому "Динамо" грало у кращий футбол, ніж при Блохіні

"Якщо не виходить у когось - відразу говорять, що у цього виконавця не динамівський стиль, і він не відповідає рівню команди. А те, що було 20 років тому, коли Бєланов десь з правого боку або в центрі біг, а хтось робив забіги, - це вже минуло", - вважає найбільш успішний тренер київського клубу за останні 5 років.

Нагадаємо, що Юрій Сьомін завоював з "біло-синіми" останнім на сьогоднішній день чемпіонство, а також виводив "Динамо" в 1/2 фіналу Кубка УЄФА. В останній свій прихід на пост головного тренера динамівців Сьомін не зумів повторити свій успіх, а у вересні 2012 року його змінив Олег Блохін.

Втім, нинішній наставник азербайджанської "Габали" упевнений, що з грою, яку показує його колишня команда, поки що неможливо скласти конкуренцію провідним українським клубам.

"І виходить, що сьогодні "Динамо" не виграє конкуренцію ні у "Металіста", ні у "Дніпра". Притому, що і "Шахтар" став значно слабшим у порівнянні з моїм періодом у Києві. Тому "Динамо" і може у підсумку посісти різне місце на фініші - і високе, і низьке", - резюмував Сьомін.

Відзначимо, що нещодавно в одному з інтерв'ю російському виданню президент "Динамо" Ігор Суркіс визнав, що запрошення Сьоміна до Києва вдруге було його помилкою.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день "Динамо" займає 2-гу сходинку в турнірній таблиці чемпіонату Прем'єр-ліги, на 5 очок відстаючи від лідируючого "Шахтаря". !zn

Читайте також:

Сьомін вважає Ярмоленка найкращим футболістом на пострадянському просторі

Блохін встановив новий антирекорд із "Динамо"

Сьомін вимагає від "Динамо" компенсацію за звільнення