UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліонель Мессі втретє отримав "Золоту бутсу"

Аргентинського футболіста було відзначено черговою нагородою - як зазвичай, одним із вирішальних факторів стали його видатні бомбардирські показники.

Нападника "Барселони" Ліонеля Мессі було нагороджено "Золотою бутсою" - призом найкращому бомбардирові європейських чемпіонатів за підсумками сезону-2012/13.

Це вже третій подібний трофей у колекції аргентинського форварда.

Переможець у цій номінації виявляється шляхом множення кількості забитих м'ячів на відповідний коефіцієнт, що залежить від рівня турніру. За звітний період Мессі забив 46 м'ячів і набрав 92 бали.

На урочистій церемонії вручення "Золотої бутси" аргентинець сказав, що ще не знає, коли повернеться на поле. Він отримав травму у матчі 13-го туру чемпіонату Іспанії проти "Бетіса".

"Я не встановлював дату повернення. Ми подивимося, як буде просуватися моє відновлення. Моє завдання - набрати гарну форму, бути впевненим, що я не граю з травмою, і успішно повернутися. Цю нагороду я присвячую своїм одноклубникам, тому що без них я б не зміг її отримати", - припустив аргентинський бомбардир.

Відзначимо, що Мессі як і раніше є одним з головних претендентів на здобуття "Золотого м'яча".

Поточний рейтинг найкращих голеадорів континенту очолює лідер мадридського "Реала" Кріштіану Роналду, який раніше двічі отримував цей трофей. До речі, іспанець очолив список фаворитів перегонів за "Золотий м'яч" - букмекери оцінюють його перемогу з показником 1,4, тоді як раніше вони не були настільки впевнені у перемозі португальця. !zn

Читайте також:

Рібері поскаржився, що у Франції його підтримують менше ніж Мессі і Роналду

Чемпіонат світу-2014: визначили всіх учасників

Ібрагімович впевнений, що без нього чемпіонат світу не буде таким видовищним