UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ібрагімович впевнений, що без нього чемпіонат світу не буде таким видовищним

Нападник шведської збірної, яка поступилася путівкою до Бразилії сильній Португалії, розчарований поразкою своєї команди. Він зазначив, що для нього це був останній шанс зіграти на світовому форумі.

Нападник і головна зірка збірної Швеції Златан Ібрагімович вважає, що через невихід його команди на чемпіонат світу у Бразилії, головний футбольний старт чотириріччя не буде таким видовищним.

"Швидше за все, це був мій останній шанс зіграти на чемпіонаті світу", - наводить Aftonbladet слова Ібрагімовича.

"У 2018 році мене, певно, вже не буде у збірній Швеції. Вітаю збірну Португалії. Тепер чемпіонат світу можна не дивитися, бо без мене цей турнір багато втратить", - впевнено заявив шведський форвард.

Нагадаємо, що збірна Швеції не зуміла здолати Португалію у плей-офф відбору на чемпіонат світу-2014 - у першій грі на португальській землі господарі виграли 1:0, а у повторній зустрічі через чотири дні шведи нічого не змогли вдіяти з чудовим Кріштіану Роналду, який відзначився хет-тріком і приніс перемогу Португалії 3:2. При цьому Ібрагімович також був ключовою фігурою у своїй команді, забивши двічі.

Саме до протистояння двох супергравців, які володіють схожими фізичними даними, а головне - необхідною для зоряного статусу харизмою, багато фахівців зводили суперництво збірних Швеції та Португалії. Але в підсумку, резерву та майстерності у португальців виявилося значно більше, ніж у шведів. Примітно, що у складі Португалії на ЧС може відправитися півзахисник Мігель Велозу, який, на відміну від "Динамо", у складі червоно-зелених відіграє провідну роль.

Нагадаємо, що Роналду й Ібрагімович є претендентами на отримання "Золотого м'яча". Але після того, як "жовто-сині" не потрапили на чемпіонат світу, шанси Ібри зводяться до нуля. У той же час у КріРо може з'явитися більше аргументів у боротьбі за трофей.

Нагадаємо, що крім Португалії з європейського відбору через стикові матчі путівку до Бразилії отримали французи, греки і хорвати. !zn

Читайте також:

Чемпіонат світу-2014: визначили всіх учасників

Мішель Платіні запропонував збільшити число учасників ЧС-2018 до сорока

Блаттер запропонував відмовитися від проведення стикових матчів у відбіркових турнірах

Ібрагімович і Неймар претендують на "Приз Пушкаша"