UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Чорноморець" здобув домашню перемогу на старті Ліги Європи

Одесити зуміли обіграти у нелегкому матчі молдавську "Дачію" і забезпечили собі непогані умови для виходу у наступний раунд змагань.

Одеський "Чорноморець" вдало розпочав виступ у Лізі Європи, обігравши 2:0 кишеневську "Дачію" у першому матчі другого кваліфікаційного раунду турніру.

Завдяки двом голам українська команда забезпечила собі хороший старт перед повторною зустріччю в Молдові, яка відбудеться 25 липня.

Звітна гра стала хорошою перевіркою сил одеситів перед більш серйозними поєдинками в євротурнірі і в національному чемпіонаті, рівень якого явно набагато вищий за рівень будь-якого суперника у кваліфікації Лізі Європи. Тим більше в "Чорноморці" чимало футболістів, ще ніколи не брали участь в європейських баталіях. Наставник українців Роман Григорчук, тим не менш, колись виводив своїх підопічних на такі ігри, однак це було ще під час латвійського періоду його тренерської кар'єри.

Були у складі одеситів і досвідчені футболісти - колишній "гірник" Олексій Гай, а також Олексій Антонов, що пограв у "Дніпрі" і "Металісті". Як виявилося, саме ці хлопці не принесуть своїй команді перемогу, але і двома точними пострілами забезпечать спокійне життя напередодні виїзного матчу-відповіді.

"Чорноморець" почав досить агресивно, однак з організацією атак у "моряків" виникали проблеми. Та й з реалізацією моментів часом не складалося. "Дачія" спробувала показати, що не має наміру відсиджуватися в обороні, зробивши ставку на контратаки. Якби молдавські футболісти були більш розсудливими попереду, у господарів виникли б серйозні проблеми.

А так, не зумівши завдати точного удару першими, гості пропустили на старті другого тайму - Павло Кутас вивіреною передачею з флангу у штрафний знайшов Гая, який отримував м'яч вже за його межами. Півзахисник потужним ударом відкрив рахунок.

До честі молдавської команди, її футболісти зуміли гідно вийти з ситуації, що склалася, продовживши гнути свою лінію. Щоправда знову-таки подібна стратегія не принесла удачі. А під завісу поєдинку Антонов у блискучому стилі виконав штрафний і поставив переможну крапку в поєдинку - 2:0.

"Чорноморець" - "Дачія" - 2:0 (1:0)

Голи: Гай, 46, Антонов, 90 +4

Чорноморець: Безотосний, Бобко, Фонтанелло, Бергер, Кутас, К. Ковальчук, Гай, Джедже, Бакай (Рієра, 65), Антонов, Самодін

Дачія: Матюгін, Посмаков, Ілеску, Соппо, Кркотіч (Одіа, 53), Михальов, Столеру (Драговоз, 64), Огада, Овсянніков, Камара (Шевель, 72), Лапушенко

Попереджені: Ілеску, Драговоз.

Зазначимо, що одесити 21 липня зіграють матч чемпіонату Прем'єр-ліги проти "Ворскли". !zn

Читайте також:

У чорноморському дербі новачок Прем'єр-ліги зіграв внічию з фіналістом Кубка України

"Шахтар" обіграв "Чорноморець" і наздогнав "Динамо" за кількістю перемог у Суперкубку

У ФІФА готові офіційно розглянути перенесення ЧС-2022 на зимовий період