У ФІФА готові офіційно розглянути перенесення ЧС-2022 на зимовий період

Поділитися
У ФІФА готові офіційно розглянути перенесення ЧС-2022 на зимовий період
Зепп Блаттер повідомив, що його організація має намір вирішити важливе питання на засіданні виконкому.

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер заявив, що внесе питання про перенесення термінів проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі з літнього періоду на зимовий на розгляд виконкому організації.

За словами глави ФІФА, спека в Катарі, яка досягає часом 50 градусів, може негативно вплинути на всіх учасників турніру.

"Якщо ми хочемо зробити чемпіонат світу святом для всіх, то ми не можемо проводити турнір влітку. Можна охолодити повітря на стадіонах, але не у всій країні. У нас ще є час для того, щоб змінити терміни проведення турніру. Я буду піднімати це питання на виконкомі ФІФА", - заявив Блаттер.

Зазначимо, що це питання виносилося на порядок денний не один раз, проте тільки в коментарях і неформальних обговореннях.

Також функціонер сказав, що вибір Бразилії в якості країни-господині ЧС-2014 може виявитися помилковим, якщо під час проведення турніру країну захлиснуть протести, подібні до тих, що сталися під час Кубка конфедерацій.

За словами Блаттера, Бразилія повинна врахувати досвід події і домогтися гарантування безпеки на ЧС-2014. Він додав, що буде обговорювати це питання з президентом Бразилії Ділмою Руссефф під час їхньої зустрічі у вересні.

Читайте також:

Катарські шейхи створять альтернативу Лізі Чемпіонів

Президент ФІФА попросив Конькова не порушувати систему світового футболу

Григорій Суркіс призначений віце-президентом УЄФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі