UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський анонсував законопроекти по очищенню судової влади

Зеленський розповів послам про підготовку Стратегії розвитку судової системи на 2021-2025 роки.

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з послами країн "Великої сімки" (G7) і Європейського Союзу в Україні розповів про проведення судової реформи в Україні. Про це інформує в середу, 3 лютого, прес-служба Офісу президента.

Голова держави повідомив про підготовку Стратегії розвитку судової системи на 2021-2025 роки. За словами Зеленського, в середу відбудеться робоча презентація всієї судової реформи.

"Це велика кількість законопроектів, послідовних кроків, які приведуть до очищення судової влади в Україні. Завтра, після наради зі мною, з Комісією з правової реформи, ми будемо розуміти терміни виконання всіх цих кроків, і готуватися до публічної презентації судової реформи в Україні", - констатував він.

Голова держави представив ключові досягнення України у впровадженні реформ. Зокрема, наголосив на важливій ролі закону про реформування СБУ, який став кроком вперед на шляху впровадження стандартів ЄС і НАТО. Реформа СБУ також створює передумови для подальшого прогресу в напрямку лібералізації економіки і полегшення ведення бізнесу в Україні, зазначив він.

Читайте також: Такий зручний ручний суд

Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо ситуації безпеки в Донбасі та хід переговорів з мирного врегулювання.

Раніше посли G7 вітали конструктивну взаємодію України з МВФ і нагадали Україні про необхідність проведення комплексної судової реформи.

Детальніше про досягнення реформи судочинства, майже завершену реформу прокуратури, інші «блискучі» перемоги в реформуванні держави - читайте в статті "Утвердження верховенства права - чи є в України шанс?"

Про те, як буде виглядати судова реформа Зеленського пише автор Микола Хавронюк у статті "Судова реформа... шляхом регресу". І Роман Куйбіда в статті "Такий зручний ручний суд".