UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон Зеленського по КСУ підтримали посли G7 і Європарламент - Арахамія

Європарламент підтримав рішення по оновленню КСУ.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, що ідею Володимира Зеленського про оновлення складу Конституційного Суду України підтримав Європарламент, також дану ідею вже узгодили з послами країн Великої сімки.

"Рішення про оновлення КС вже підтримав Європарламент. А на зустрічі з послами G7 було погоджено, що новий склад буде формуватися максимально прозоро, а також за участю громадськості та міжнародних партнерів. Ніякої альтернативи запропонованому оновленню Конституційного суду немає", - повідомив Арахамія, передає " Українська правда ".

Голова МЗС Дмитро Кулеба повідомив про доручення президента налагодити взаємодію з міжнародними партнерами для подолання конституційної кризи.

Читайте також: Судді КСУ діяли в особистих інтересах - міністр юстиції

Як повідомлялося, судді КСУ винесли рішення про неконституційність низки положень антикорупційної реформи, зокрема, КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування чиновників і депутатів, залишивши в силі адміністративну та дисциплінарну. Через це рішення було заблоковано доступ до е-декларацій чиновників і депутатів. Президент скликав РНБО і вніс в Раду законопроект №4288, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, а також скасувати відповідні зміни до ЗУ "Про запобігання корупції".

Рішення Зеленського підтримали посли G7 і Європарламент.

Детальніше про мотиви і наслідки скандального рішення КСУ читайте в статті Олександра Леменова «Антикорупційний постріл в ногу Зеленського» в ZN.UA.