UA / RU
Підтримати ZN.ua

Венедіктова заявила про закінчення реформування органів прокуратури

Окружні прокуратури почнуть роботу найближчим часом. 

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що на сьогодні реформу органів прокуратури фактично завершено. Про це пише видання "Цензор нет"

"Попри сумніви всіх скептиків щодо продовження реформи зі зміною генерального прокурора, я готова вам відзвітувати, що наразі вона вже фактично завершена. Що ми маємо за її результатами? Загалом в органах прокуратури атестацію успішно пройшли дві третини прокурорів (64%) – 7157 із 11166 працівників", - сказала Венедіктова.

Вона також нагадала, що ОГП почав свою роботу понад рік тому - 2 січня 2020, а обласні відділення прокуратури почали роботу 11 вересня минулого року.

"Найближчим часом розпочнуть роботу окружні прокуратури. І на цьому ми остаточно завершимо реформу органів прокуратури", - додала Венедіктова.

Читайте також: Рада заслухає звіт Венедіктової про роботу ОГП в минулому році: онлайн

Зазначимо, що сьогодні у Раді звітуватиме Ірина Венедіктова - глава органу, який "зливає” кримінальну справу заступника голови ОПУ Олега Татарова і "Роттердам +"; ОГП може злити справу про розкрадання грошей "Приватбанку" його ексвласниками; відправив "під килим" справи ексвласника "ВіЕйБі Банку" Олега Бахматюка і колишнього депутата Костянтина Жеваго.

Водночас Венедіктова крім традиційної вертикалі прокуратури з відходом Назара Холодницького отримала ще й повний контроль над САП.