UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення КСУ можуть нашкодити репутації України на міжнародній арені - Велика Британія

Велика Британія буде стежити за спробами влади України відновити повноцінну і незалежну роботу антикорупційних органів.

У посольстві Великої Британії стурбовані останніми рішеннями Конституційного суду України щодо діяльності антикорупційних органів. Про це повідомляє британське посольство в Twitter.

Зокрема, в диппредставництві відзначили, що поділяють стурбованість українців через недавні наполегливі і політично мотивовані напади на незалежні антикорупційні інститути України, створення яких "Британія з гордістю підтримувала".

"Ці напади можуть нашкодити міжнародній репутації України і підірвати зусилля України по процвітанню свого народу" - йдеться в заяві.

При цьому в посольстві привітали намір української влади відновити повноцінну і незалежну роботу антикорупційних установ, проте відзначили, що хотіли б дізнатися більше про ці плани.

Читайте також: Існує план проти основ української державності - Данілов про рішення КСУ

Нагадаємо, за даними ZN.ua, протягом доби президент Володимир Зеленський внесе до Верховної Ради як невідкладний проект закону «Про відновлення довіри до конституційного судочинства», суть якого полягає в зміні складу Конституційного суду.

Також ZN.ua дізналося подробиці рішень, прийнятих на позачерговому засіданні РНБО. Раніше посли США і ЄС зустрілися з головою КСУ і нагадали йому про важливість збереження прозорості та підтримки реформ, проведених після Революції Гідності.

Станом на 2 листопада голову КСУ викликають на допит в ДБР.

Детальніше про мотиви і наслідки скандального рішення КСУ читайте в статті Олександра Леменова «Антикорупційний постріл в ногу Зеленського» для читачів ZN.UA.