UA / RU
Підтримати ZN.ua

Супертанкер із американською нафтою прибув до Європи вперше за шість років

На борту танкера приблизно 2 млн. барелів американської нафти.

У Більбао прибув Vessel Solana із приблизно 2 млн барелів американської нафти на борту. Після цього він вирушив у Роттердам та Вільгельмсхафен. Про це повідомляє Інтерфакс.

Зазвичай американська нафта поставляється до Європи на менших судах вантажопідйомністю від 600 тис. до 1 млн барелів.

Аналітики відзначають, що супертанкери "все частіше використовуватимуться для відправки нафти зі США до Європи, оскільки клієнти в регіоні шукають альтернативи російському паливу".

Читайте також: Кулеба Євросоюзу про нафтове ембарго: «Припиніть купувати російську нафту, вона повна української крові»

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба в черговий раз заявив Євросоюзу про нафтове ембарго: «Припиніть купувати російську нафту, вона сповнена української крові».

Раніше Україна офіційно звернулася до Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Європейського Союзу та країн-учасниць Договору про Енергоспівробітництво.   з пропозицією запровадити заборону на імпорт енергоресурсів із РФ.

Президент України Володимир Зеленський   висловив думку, що до шостого пакету санкцій ЄС увійде ембарго на російську нафту.

Про те, що рано чи пізно   Євросоюзу доведеться вжити заходів проти імпорту газу та нафти з Росії, заявляв голова Європейської ради Шарль Мішель.

Ліквідувати залежність від російського газу та нафти неодноразово закликав прем'єр Британії Борис Джонсон: він вважає, що Росія дозволяє собі нападати на інші країни, бо впевнена:   західні країни залежать від її нафти та газу   та не зможуть нормально протистояти її діям. Щоб знизити залежність від газу РФ,   Німеччина домовилася про співпрацю в енергетиці з Катаром.

Від російської нафти відмовилися, зокрема, США та Данія. У другій половині березня   з російського ринку вийшли чотири найбільші у світі нафтосервісні компанії   : Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes та Weatherford