UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФДМ виручить 108,5 млн від приватизації трьох держоб'єктів

Кабмін відзвітував про продаж трьох об'єктів приватизації.

Україна отримає 108, 5 млн грн від продажу Фондом державного майна трьох об'єктів державної власності, повідомляє прес-служба уряду.

"Приватизація - один із ключових пріоритетів уряду та один з дієвих способів залучення інвестицій та боротьби з неефективним управлінням майном", - наводить слова Гончарука прес-служба Кабміну.

Так, згідно з даними Фонду держмайна найбільші серед проданих нещодавно об'єктів: оптовий ринок у Броварах, проданий за 44,5 млн грн; "Центр з сертифікації будівельних матеріалів, виробів та конструкцій" – за 3,5 млн грн, а також продані 100% акцій АТ "Україна Туристична".

"Фонд держмайна повинен продовжити роботу щодо 415 об'єктів з 500, які нещодавно уряд передав у Фонд державного майна", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося про те, що уряд підготує для приватизації 500 об'єктів до кінця року.

Згідно з п'ятирічною програмою Кабміну, уряд Олексія Гончарука планує приватизувати кілька сотень державних підприємств і ліквідувати кілька тисяч, які вважає неефективними. Проект держбюджету-2020 передбачає 6 млрд грн доходів від "великої" приватизації і стільки ж від "малої".

Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію 18 січня 2018 року. Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

До об'єктів великої приватизації відносяться єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств та пакетів акцій акціонерних товариств, де більше 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких згідно фінансової звітності за останній рік перевищує 250 млн гривень. Інші об'єкти віднесені до об'єктів малої приватизації.

Детальніше про приватизацію та оренду держмайна читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Максим Нефьодов: "Велика приватизація - це велика проблема" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".