UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мистецтво і нейромережа: чи зможе ChatGPT генерувати ідеї для новин

Замість того, щоб дивитися в порожній екран, чому б не попросити штучний інтелект запропонувати ідеї контенту на конкретну тему — як от Ван Гог і машина часу.

Популярність штучного інтелекту загалом та ChatGPT зокрема набуває щораз більшого охоплення, завдяки їх вмінню доволі тонко і переконливо копіювати людську манеру мови та результатів творчості живої людини. Чи зможе ChatGPT змінити комунікацію в мистецтві? З цим питанням у блозі для The Art Newspaper розбирався спеціаліст із залучення цифрових технологій Національного архіву Великої Британії Стівен Франклін. Журналісти видання в цифровій рубриці висвітлюють зіткнення світу мистецтва та соціальних медіа, статті стосуються  викликів, які виникають, коли мистецтво входить у цифровий світ.

Читайте також: Мона Ліза у ріці: ШІ навчили домальовувати картини культових художників

ChatGPT — це чат-бот зі штучним інтелектом (ШІ), який став вірусним. Чат-боти — це комп’ютерні програми, призначені для імітації розмови з людьми-користувачами, і ця виділяється тим, що генерує текст на основі письмових підказок і забезпечує переконливі олюднені відповіді. Після деяких експериментів, нижче видання наводить як його можуть застосовувати культурні організації для соціальних мереж.

Читайте також: Журналістів може замінити штучний інтелект — власник Politico і Bild

Генерування ідей

Незважаючи на всі наші зусилля, бувають дні, коли рівень нашої творчості низький. Замість того, щоб дивитися на порожній екран, чому б не попросити ChatGPT запропонувати ідеї вмісту на конкретну тему — чи то Велика хартія вольностей, Ван Гог чи практика збереження (внутрішньої енергії)? Ці ідеї, частково взяті з того, що люди зазвичай шукають в Інтернеті на ці теми, це, без сумніву, відповідає запиту і відповідно підвищує релевантність контенту та шанси його знайти.

Читайте також: Журналістика майбутнього: Пентагон розповсюдив повідомлення, створене штучним інтелектом

Інструмент економії часу

ChatGPT не зробить вашу команду соціальних мереж зайвою. Наразі платформа є інструментом економії часу, який підвищить ефективність і може принести безсумнівну користь. І хто знає, куди технологія приведе нас далі?

Виявлення тенденцій

Команди соціальних медіа звикли бути завалені коментарями та повідомленнями, у пошуках того, чи є між цим усім спільні теми. У минулому це могло займати кілька годин, але тепер ви можете попросити ChatGPT зробити аналіз за вас, просто експортувавши текст на платформу та попросивши його визначити спільні риси.

Читайте також: Мінцифри: нам вдалося виправити несправедливість, штучний інтелект ChatGPT тепер працює і в Україні

Пошукова оптимізація

Знайти що-небудь в Інтернеті не так і просто, зважаючи на гігатонни інформації, доступної за різними посиланнями. Видимість забезпечується ключовими словами, тегами та фразами, які ми використовуємо в нашому вмісті. ChatGPT може придумати відповідні зачіпки, підписи та назви відео, щоб максимально легко знайти вміст в Інтернеті.

Читайте також: Вбивство без втручання людини: в Гаазі стартує саміт щодо штучного інтелекту і війни

Персоналізація

Якщо допомога Штучного Інтелекту вам потрібна для того, щоб зацікавити певну когорту людей, той самий ChatGPT з легкістю підтасує запит під інтереси представників цієї категорії. Автор матеріалу перевірив це, спершу попросивши ChatGPT запропонувати назву відео для вмісту про Книгу судного дня. Пропонувалося: розкрити таємниці Книги Страшного суду. Потім я запитав, чи може це зробити цю назву більш актуальною для людей віком 21-30 років. У ньому було запропоновано: «Розкриття таємниць Книги судного дня: путівник тисячоліття до прихованої історії Англії».