Німеччина очікує вакцину від COVID-19 вже у січні 2021

Поділитися
Німеччина очікує вакцину від COVID-19 вже у січні 2021 Фото: the-sun.com
Першими будуть робити щеплення медики та громадяни похилого віку.

Перша вакцина від коронавірусу в Німеччині повинна бути доступна вже в січні 2021 року.

Про це повідомляє українська служба Польського радіо з посиланням на німецький тижневик Der Spiegel.

Журнал в свою чергу цитує міністра охорони здоров'я Німеччини Йенса Шпана, який буквально два дні тому отримав позитивний тест на коронавірус.

Згідно з опублікованою інформацією, першими будуть прищеплювати людей пенсійного віку у яких є важкі супутні захворювання. За ними на черзі йдуть працівники медичних установ й будинків престарілих.

Уряд Німеччини зобов'язався до 10 листопада зібрати єдину базу адрес всіх перерахованих груп населення.

Тижневик нагадує, що Європейське агентство ліків вже приступило до процедури сертифікації вакцини, випробування якої знаходиться на останній стадії. Це вакцина фірми "Biontech" з міста Майнц.

Важливо, що після оприлюднення цієї інформації вартість акцій німецького фармацевтичного концерну зросла відразу на кілька пунктів.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен повідомила, що влада Євросоюзу підписала контракт з Johnson & Johnson на поставку вакцини від коронавірусу COVID-19, яку тестує компанія.

Раніше повідомлялося, що в Бразилії помер один з учасників випробувань вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2, розробленої Оксфордським університетом та фармацевтичною компанією AstraZeneca. Причиною смерті 28-річного добровольця медики називають ускладнення від COVID-19, повідомило інформагентство Reuters 21 жовтня.

В Оксфорді заявили, що не мають наміру припиняти випробування препарату. Компанія AstraZeneca від коментарів утримується.

За даними джерел інформагентства, чоловікові кололи не вакцину, а плацебо. В іншому випадку, випробування були б зупинені.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі