Американські політики та правозахисні групи приєдналися до бойкоту Зимових Олімпійських ігор-2022

Поділитися
Американські політики та правозахисні групи приєдналися до бойкоту Зимових Олімпійських ігор-2022
Західні країни звинувачують китайську владу в геноциді, в тому числі, в примусової відправки уйгурів на бавовняні плантації, насильницької стерилізації та тотальне стеження. Китай відкидає звинувачення.

Американські законодавці приєдналися до активістів і китайським етнічних меншин, які закликають Міжнародний олімпійський комітет (МОК) перенести або відкласти проведення зимових Олімпійських ігор в Пекіні в 2022 році, якщо китайський уряд не припинить геноцид уйгурів, повідомляєAxios.

Деякі політики і правозахисні групи вважають бойкот Олімпіади самим прямим способом стримування китайського уряду.

Джефф Мерклі, Марко Рубіо, Джеймс Макговерн і Кріс Сміт написали лист президенту МОК Томасу Баху, в якому стверджують, що Олімпіада не повинна проводитися в країні, "уряд якої здійснює геноцид і злочини проти людяності". Також вони додали, що не бачили доказів того, що МОК зробив якісь кроки щоб змусити китайський уряд змінити свою поведінку.

МОК раніше заявляв, що він не є "сверхміровим урядом" і не повинен вирішувати політичні питання Китаю. Організація зіткнулася з протиріччями через контракт на уніформу з китайської фабрикою, яка рекламує свій синьцзянських бавовна. Синьцзянських бавовна проводиться на бавовняних плантаціях, на яких працюють уйгури.

Раніше Спікер Палати представників американського Конгресу Ненсі Пелосі виступала із закликом до світових лідерів відмовитися від поїздки на зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні, мотивуючи це порушенням в Китаї прав людини. Пелосі визнала, що її спроба оголосити "дипломатичний бойкот" Олімпіади в Пекіні в 2008 році на тлі загострення обстановки в китайському Тибеті не увінчалася успіхом і вона не впевнена, чи прислухаються до її пропозицією в цей раз.

Спікер Палати представників американського Конгресу Ненсі Пелосі закликала глав держав відмовитися від відвідування зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні, заявивши, що в КНР систематично порушують права людини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі