Великий піст: рецепти швидких та простих страв

Поділитися
Великий піст: рецепти швидких та простих страв © smak.ua
Під час посту не можна вживати м'ясо, молочні продукти та яйця.

У 2022 році 7 березня розпочинається Великий піст у християн східного обряду, що триватиме до Великодня. В цей час забороняється вживати їжу тваринного походження, але можна готувати пісні страви.

Пісний суп з квасолею

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Листя селери – 1 ст. л
  • Томатна паста – 1 ст. л
  • Сік томатний – 150 мл
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Сіль, перець – на смак

Приготування:

  1. Замочити на ніч квасолю.
  2. Наступного дня викласти квасолю у глибоку каструлю, залити достатньою кількістю води, відварити протягом 15 хвилин.
  3. Злити воду, відкинути квасолю на друшляк. Покласти її назад у каструлю, залити кип'яченою водою на 2 пальці вище поверхні квасолі.
  4. Моркву та цибулю помити, очистити, нарізати дрібними кубиками.
  5. У каструлю з квасолею поступово додати решту інгредієнтів (нарізані овочі, томатну пасту, оливкову олію, томатний сік, листя селери), варти на повільному вогні протягом однієї години.
  6. Дати страві настоятися у каструлі 20-30 хвилин перед подачею на стіл.

smak.ua
smak.ua

Овочеве рагу з грибами

Інгредієнти:

  • Броколі – 250 г
  • Печериці – 200 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 3 ст. л
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль, перець, насіння кунжуту – на смак

Приготування:

  1. Цибулю почистити, дрібно нарізати.
  2. Моркву почистити, нарізати кружальцями.
  3. Гриби та часник нарізати пластинками.
  4. Броколі розібрати на суцвіття, відварити в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин, відкинути на друшляк.
  5. Розігріти сковороду з маслом, обсмажити цибулю та часник до м'якості. Додати гриби та моркву, посолити, смажити до майже повної готовності. Додати броколі, прогріти ще 5 хвилин.
  6. Подавати страву порційно.

Салат з кальмарами

Інгредієнти:

  • Кальмар – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори чері – 100 г
  • Оливки – 6-8 шт.
  • Олія оливкова – 1 ст. л
  • Зелена цибуля, сіль – на смак

Приготування:

  1. Кальмар почистити та відварити, дати охолонути, нарізати кільцями або довгими скибочками.
  2. Солодкий перець помити, видалити серцевину та насіння. Нарізати тонкими скибочками.
  3. Помідори чері помити та розрізати на 4 частини.
  4. Зелену цибулю помити, дрібно нарізати.
  5. У салатниці змішати овочі, кальмари, оливки, заправити оливковою олією, додати сіль на смак

smak.ua
smak.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі