В цьому році 7 березня розпочинається Великий піст у християн східного обряду. Він триватиме до Великодня. Під час посту дозволяється готувати пісні страви та вживати їжу лише рослинного походження.
Яблука, запечені з корицею
Інгредієнти:
- Яблука – 500 г
- Кориця – 1 ч. л.
- Горіхи, родзинки – на смак
- Ванілін, цукор – на смак
Приготування:
- Помити яблука, видалити серцевину, не розрізаючи яблука.
- Яблука посипати корицею, всередину можна викласти горіхи та родзинки, присипати цукром.
- У духовку, розігріту до 180-200 градусів, кладуть яблука. Запікати 20-30 хвилин.
- Десерт можна подавати у гарячому або у холодному вигляді.
Пиріг з грушею та медом
Інгредієнти:
- Цукор – 1 скл.
- Вода – 1 скл.
- Мед – 2 ст. л
- Сода – 1 ч.л
- Мигдальне борошно – ¼ скл.
- Олія – 0,5 скл.
- Борошно пшеничне – 1,5 скл.
- Груша – 3 шт.
- Сіль, кориця – на смак
Приготування:
- У каструлю насипати цукор, налити воду та олію, трохи нагріти, додати мед. Розмішати, щоб цукор та мед розчинилися.
- До тіста додати соду, лимонну кислоту, корицю, мигдальне борошно.
- Додати до маси пшеничне борошно. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану.
- Груші почистити, нарізати кубиками, вмішати у тісто.
- Вилити тісто у форму.
- Випікати у духовці 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.
Варення з апельсинової шкірки та імбиру
Інгредієнти:
- Апельсин – 3 шт.
- Холодна вода – 300 мл
- Окріп – 500 мл
- Цукор – 1,5 склянки
- Імбир – 20 г
- Лимонна кислота – на кінчику ножа
Приготування: