Українці виграли 48 медалей на Всесвітній гімназіаді-2022

Поділитися
Українці виграли 48 медалей на Всесвітній гімназіаді-2022 © Міністерство освіти і науки України
Попри все юні спортсмени з усієї країни поїхали на змагання до Франції.

Українська збірна виборола 11 золотих, 18 срібних і 19 бронзових медалей на змаганнях із шкільного спорту Всесвітній гімназіаді-2022, яка проходила з 14 до 22 травня 2022 року у Франції. Попри війну в Україні у змаганнях в Нормандії взяли участь 93 учнів та учениць віком від 16 до 18 років.

«Під час змагань українська збірна виборола 11 золотих, 18 срібних і 19 бронзових медалей, завдяки чому наші спортсмени увійшли в десятку лідерів серед 63 країн. Для держави брати участь у таких пріоритетних міжнародних учнівських змаганнях – це велика честь, гордість і відповідальність», – цитує міністра Сергія Шкарлета пресслужба Міністерства освіти та науки України..

Учнівська збірна України змагалася у таких видах спорту як бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, вільна боротьба, греко-римська боротьба, пляжний волейбол, спортивна гімнастика, дзюдо, легка атлетика, плавання, спортивне орієнтування, брейкінг, настільний теніс, тхеквондо (ВТФ), регбі 7, стрільба з лука та фехтування.

Про те, як команда українських студентів-фізиків повернулася додому з престижного міжнародного турніру та які нагороди привезли, як готувалися в розбомбленій аудиторії та як сталося, що в команді — тільки дівчата, — читайте в матеріалі керівника команди, викладача ХНУ ім. Каразіна Олексія Голубова «Не тільки на фронті: кожен воює за свободу України на своєму місці».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі