У Тернопільській області посилили карантинні обмеження

Поділитися
У Тернопільській області посилили карантинні обмеження © kyivcity.gov.ua
Заклади громадського харчування можуть працювати лише за умови 100% вакцинації або негативного ПЛР-тесту.

У Тернопільській області від сьогодні, 21 жовтня, почали діяти нові карантинні обмеження, інформує пресслужба Тернопільської ОДА.

Заклади громадського харчування, спортивні зали, продовольчі і непродовольчі ринки, крамниці, державні структури не зможуть працювати у разі: відсутності 100% вакцинації, або негативного ПЛР-тест на COVID-19, не більше як за 72 години, чи експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, не більше, як 42 години, або документа від лікаря щодо протипоказань вакцинації у працівників та відвідувачів закладів.

Ці правила також діють щодо міжрегіональних перевезень пасажирів. 

Карантинні заходи посилюють через збільшення кількості нових  випадків захворювання COVID-19 та кількостей смертей від нього. 

З 21 жовтня Кабмін вводить нові обмеження для міжобласного транспорту (літаки, поїзди, автобуси): всі пасажири та водії повинні бути вакциновані або надати негативний ПЛР-тест або тест на антиген.

Попри складну епідемічну ситуацію, Україна поки що не планує запроваджувати локдаун, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Однак його альтернативою може бути лише прискорення темпів вакцинації, наголошує президент Володимир Зеленський, оскільки вітчизняна система охорони здоров’я не зможе витримати різкого зростання кількості хворих.

Докладніше про обов'язкову вакцинацію в Україні читайте в статті Алли Котляр "Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі