За словами Супрун, ріпчасту цибулю можна замінити корисними та поживними продуктами. Зокрема, в ній міститься мало вітамінів і мінералів, краще замість неї їсти зелену або порей. Вони містять багато кемпферолу. Це корисний для здоров'я судин флавоноїд, який зараз активно досліджують у зв'язку з потенційними протипухлинними властивостями. Кемпферолу багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, спеції гвоздиці і чорному чаї.
Крім того, в пореї та зеленій цибулі містяться вітаміни А,К, В6 і магній. Такий же набір вітамінів і в кропиві, яку можна додавати в зелений борщ або рис.
У цибулі також містяться пробіотики, які любить мікрофлора кишечника. Розчинну клітковину цибулі можна замінити пастернаком і селерою, вівсяною або перловою кашею, яблуками.
Цибуля корисна для печінки, знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів і зменшує запалення. Замінити цибулю можна "не такими антисоціальними продуктами": кропом, корицею, імбиром, кінзою і насінням коріандру.
Цибулю також можна замінити спеціями і зеленню або підсмажити редис, який також багатий сірковмісними продуктами і може надати деяку солодкувату гіркоту і аромат.
"Якщо ви все-таки будете купувати цибулю - вживайте її тільки як частину збалансованого харчування, а не для лікування хвороб. Зараз авторитетних доказів того, що цибуля має виключні лікувальні властивості не існує", - підсумовує Супрун.
Раніше Супрун дала українцям і інші поради: як правильно чхати, як правильно їсти сало і так далі. Детальніше читайте в матеріалі DT.UA.