США і Велика Британія візьмуть участь в навчаннях "Об'єднаних зусиль-2020"

Поділитися
США і Велика Британія візьмуть участь в навчаннях
За словами Тарана, під час навчань "Об'єднані зусилля-2020" передбачається використання літаків AWACS E3A і безпілотних літальних апаратів Global Hawk.

Військові підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки і Великої Британії візьмуть участь в стратегічних командно-штабних навчаннях "Об'єднані зусилля-2020", які повинні пройти у вересні в Херсонській області. За проведенням навчань спостерігатимуть до 200 іноземних інструкторів, військових радників і спостерігачів. Про це заявив начальник Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Олексій Таран, передає "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що особливістю навчань в цьому році стане їх міжнародних характер.

"Вперше до проведення стратегічного командно-штабного навчання будуть залучені військові підрозділи збройних сил країн-членів НАТО: Сполучених Штатів, Великої Британії для спільного виконання навчально-бойових завдань, радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв'язку НАТО в Україні, також інструктори, військові радники, спостерігачі від Сполучених Штатів, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччина, Литовської Республіки та Республіки Польща ", - сказав Таран.

За його словами, робота спостерігачів навчань буде організована не тільки у військових частинах і підрозділах, штабах тактичного рівня, а й на пунктах управління стратегічного і оперативного рівнів.

"Передбачається залучити ротну тактичну групу десантно-штурмової бригади Великобританії, яка братиме участь в комплексі тактичних і тактико-спеціальних навчань. Вона спільно з підрозділами десантно-штурмових військ ЗС України буде відпрацьовувати питання: висадки і захоплення плацдарму по забезпеченню форсування середніх, малих і великих водних перешкод, подолання водної перешкоди на десантно-переправних засобах і по понтонного мосту, ведення рейдових дій. При цьому до складу апарату керівництва заступникам керівника тактичного навчання призначено командира десантно-штурмової бригади Великобританії ", - уточнив Таран.

Відомо, що ротна тактична група прибуває в Україну шляхом перекидання по повітрю за допомогою військово-транспортних літаків. Вона буде здійснювати десантування парашутним способом зі зброєю і спорядженням на полігони ВСУ в районі проведення відповідних навчань.

За словами Тарана, під час навчань "Об'єднані зусилля-2020" передбачається забезпечення обміну даними про повітряну і наземну обстановку, в тому числі з використанням літаків AWACS E3A і безпілотних літальних апаратів Global Hawk.

За участю підрозділів країн-членів НАТО і країн-партнерів передбачається також проведення українсько-американських навчань Rapid Trident, навчально-бойового польоту стратегічних бомбардувальників військово-повітряних сил США з імітацією нанесення ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури і морських цілях, тренування повітряно тактичної групи сил спеціальних операцій Збройних сил США в Європі з відпрацюванням спільних завдань з підрозділами сил спеціальних операцій ЗСУ.

У той же час, на кордонах з Україною і в окупованих районах Донбасу Росія розгорнула армійське угруповання чисельністю майже 80 тисяч осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі