Різдво 2022: смачні рецепти куті

Поділитися
Різдво 2022: смачні рецепти куті © Новое Время
Традиційно господині готують кутю до святкового столу.

Кутя є однією з обов’язкових страв, які мають бути на столі на Різдво Христове. ZN.UA підготувало добірку смачних та простих рецептів різдвяної куті.

Кутя з журавлиною

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 200-300 г
  • Мак – 50 г
  • Родзинки – 30 г
  • Журавлина (сушена) – 50 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Лимонний сік
  • Мед – 1 ст. л

Приготування:

  1. Промити перлову крупу, замочити у холодній воді на ніч при кімнатній температурі, відварити до готовності.
  2. Запарити мак в окропі, дати йому набрякнути 30 хвилин, процідити крізь сито, перетерти у ступі або блендером.
  3. Промити родзинки та сушену журавлину.
  4. Вичавити сік з половинки лимону.
  5. Змішати всі інгредієнти в одній ємності, заправити медом, додати лимонний сік.
  6. Перед подачею на стіл дати настоятися 30 хвилин.

Кутя з рисом, корицею та курагою

Інгредієнти:

  • Рис – 150 г
  • Курага – 100 г
  • Мед  – 1 ст. л
  • Кориця – 20 г

Приготування:

  1. Промити рис під холодною водою.
  2. У каструлю налити воду, довести до кипіння, насипати рис, варити до готовності.
  3. Готовий рис відкинути на друшляк, дати охолонути.
  4. Ретельно промити курагу, запарити в окропі на 30 хвилин.
  5. Курагу нарізати кубиками.
  6. Змішати рис, курагу, корицю, заправити медом.

Пшенична кутя з медом та горіхами

Інгредієнти:

  • Пшениця – 2 скл.
  • Мак – 100 г
  • Родзинки чорні – 100 г
  • Родзинки білі – 100 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Кедрові горіхи – 100 г
  • Мигдаль свіжий – 100 г
  • Мед – 250 г

Приготування:

  1. Замочити пшеницю у воді на 5-6 годин.
  2. Залити мак окропом, залишити на 1 годину.
  3. Відварити до готовності пшеницю, злити воду.
  4. Окремо запарити родзинки на мигдаль.
  5. Мак перетерти у блендері.
  6. Мигдаль очистити від шкірки, подрібнити.
  7. Волоські горіхи подрібнити.
  8. Змішати пшеницю, мак, родзинки, подрібнений мигдаль, волоські та кедрові горіхи, додати мед.
  9. Перед подачею на стіл дати настоятися 30 хвилин.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі